Afvallen

Lukt afvallen niet meer? Op deze manier lukt het wel!

Waarom afvallen niet lukt!

Ik krijg heel vaak de vraag waarom afvallen niet meer lukt. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn, maar de meest voorkomende reden waarom jij niet afvalt lees je in dit artikel.

Lees hier hoe hormonen het afvallen beïnvloeden en dat ze de reden zijn dat je een plateau hebt bereikt…wat je ook doet om af te vallen.

Je wil nog eens 5 kilo afvallen, maar je lichaam lijkt een plateau te hebben bereikt. Er gebeurt niks meer en alle diëten of gezonde maaltijden lijken niet meer te werken.

Als je ineens niet meer afvalt heeft mogelijk niets te maken met alle inspanningen die je er voor doet. In werkelijkheid heeft het misschien alles te maken met je hormonen in je lichaam.

M

Wat zeg je? Wat hebben hormonen te maken met gewichtsverlies?

Hormonen besturen heel veel functies in ons lichaam, van immuniteit tot en met gedrag. Hoe we denken, handelen en gemotiveerd blijven, het komt allemaal neer op hormonen.

En ja, ze hebben ook de controle over ons gewichtsverlies.

Als je problemen hebt met afvallen, raadpleeg dan je huisarts om een ​​mogelijk hormoonprobleem uit te sluiten. Maak je geen zorgen, je kunt je  lichaam “resetten” om je  hormonen weer op het goede pad te krijgen.

Wat doen hormonen voor ons lichaam?

Hormonen zijn de controle-eenheden van ons lichaam. Het zijn de bezorgers die belangrijke signalen naar elk deel van ons lichaam sturen.

Ze beheersen onze emoties, vertellen ons wanneer we moeten groeien, verhogen het immuunsysteem en helpen onze lichaamssystemen gezond te houden. Ze coördineren de verbanden tussen de systemen om ervoor te zorgen dat alles goed functioneert.

Maar niet alle cellen worden door ieder hormoon beïnvloed. Hormonen hebben alleen interactie met de cellen die receptoren hebben die op hormonen reageren.

Dit klinkt ingewikkeld maar het lijkt een beetje op een magneet. Als je ze op de juiste manier samenvoegt, trekken ze elkaar aan; als je de positie van één van de twee verandert, duwen ze elkaar weg.

ddda7953a131f6858a0e8c2a2244c710

Welke oorzaken zijn er voor onbalans in je hormoon huishouding?

Ontregelaars van hormonen zijn chemicaliën die de natuurlijke cyclus van hormonen beïnvloeden. Deze ontregelaars doen zich voor als een receptor (ontvanger) voor een hormoon maar zijn dat niet.

Het resultaat? Hormoon onevenwichtigheden.

Een hormonale disbalans kun je ook krijgen door een ongezonde levensstijl, zoals een slecht dieet of te weinig beweging. Natuurlijke lichaamsveranderingen die je krijgt bij veroudering, zoals de menopauze, kunnen ook boosdoeners zijn.

Hoe hormonen het gewichtsverlies beïnvloeden.

Hormonen hebben veel controle over ons lichaam. Jammer genoeg hebben ze ook de mogelijkheid om ons gewichtsverlies te remmen.

Hormonen regelen echt alles wat leidt tot gewichtsverlies: de hoeveelheid spieren die je ontwikkeld en hoe energiek je je voelt bijvoorbeeld.

Als je niet af valt, kunt je een hormonale onbalans hebben die een of meer van deze lichaamsprocessen beïnvloedt.

Neem bijvoorbeeld insuline. Dit hormoon een van de belangrijkste om je metabolisme op het goede pad te houden.

Als uw lichaam een ​​insuline-onbalans heeft, wat gebeurt met mensen die diabetes hebben, kan uw lichaam energie verliezen, zul je aankomen aankomen en moeite hebben met het verteren van voedsel. Ook zal je bloedsuikerspiegel verhogen.

ddda7953a131f6858a0e8c2a2244c710

Je merkt waarschijnlijk als je gestrest bent, je het moeilijker hebt om af te vallen. Waarom?

Stress remt gewichtsverlieshormonen en geven je niet-zo-gezonde hormonen signaleren om te beginnen met werken.

Je hormonen kunnen zelfs ongezonde eetgewoonten en een gebrek aan energie opwekken waardoor je niet meer gaat trainen of bewegen.

Gewichtstoename hormonen om in de gaten te houden.

Sommige hormonen worden “gewichtstoename hormonen” genoemd vanwege hun vermogen om aan gewichtstoename bij te dragen wanneer ze overactief zijn. Hier zijn enkele belangrijke hormonen voor gewichtstoename:

Reverse T3 is vaak het hormoon dat ervoor zorgt dat het schildklierhormoon niet goed werkt, Dit zorgt voor gewichtstoename, vooral bij vrouwen.

Reverse T3 komt in actie als het hormoon, T4, wordt beïnvloed door aanhoudende stress, een ongezond dieet en alcohol- of drugsmisbruik. (te veel drinken).

Cortisol

Cortisol veroorzaakt buikvet en een hormoon is dat gewichtsverlies beïnvloedt. Dit is een ander hormoon dat over actief wordt door te veel stress of geestelijke gezondheidsproblemen.

Cortisol zorgt voor voor verhoogde eetlust, weinig energie en verlies van spiermassa. Je gewichtsverlies kan dramatisch te lijden hebben onder verhoogde cortisol spiegels.

Oestrogeen

Oestrogeen is een van de belangrijkste oorzaken van gewichtstoename.

Oestrogeen zorgt er voor dat er meer vet rond je buikspieren zit, hierdoor wordt het moeilijker om af te vallen. Je kunt ook spiermassa verliezen en zwaarder worden rond je heupen.

ddda7953a131f6858a0e8c2a2244c710

Hoe kun je je  hormonen in evenwicht te brengen om meer af te vallen.

Dus, wat kun je doen om slechte hormonen te bestrijden en je gewichtsverlies weer op het goede spoor te krijgen?

Je kunt je lichaam resetten om je gezonde hormoonspiegels weer in balans te krijgen. Dit kun je zelf, je hoeft hiervoor niet naar de dokter.

Het resetten van je lichaam doe je als volgt:

Ontstressen.

Eerst en vooral moet je manieren vinden om te ontspannen. Stress is de belangrijkste oorzaak van hormonale disbalans, en je beseft misschien niet wat de impact is op je lichaam totdat je jezelf ineens 10 kilo te zwaar vindt.

Maak elke dag tijd vrij voor jezelf, een korte wandeling van 10 minuten is tijdens je lunchpauze of lekker lang in bad liggen na het werk.

Voldoende slaap.

Chronisch slaaptekort leidt tot verhoogde insulineproductie waardoor je metabolisme verstoord wordt.

Let op je cafeïne-inname gedurende de dag, maar ’s avonds voor het naar bed gaan. Tenminste twee of drie uur voordat je naar bed gaat geen drankjes nemen waar cafeïne in zit.

Detox van koolhydraten, in ieder geval tijdelijk.

Je dieet kan je dwars zitten om af te vallen, zelfs als je gezond eet.

Fruit verhoogt bijvoorbeeld de productie van leptine. Teveel Leptine zorgt ervoor dat je teveel eet. Dus niet teveel fruit eten.

Te veel geraffineerde en bewerkte koolhydraten (denk aan verpakt voedsel, brood en suiker), gedurende een langere periode, kunnen ervoor zorgen dat je insuline resistent wordt.

Lang verhaal kort,  als je insulineresistent of insulinegevoelig bent, kan je lichaam de voedingsstoffen niet langer effectief en op de goede manier verwerken. Goed eten en slecht eten … je lichaam ziet het verschil niet meer.

Om dit te verhelpen, moet je een complete detox van koolhydraten doen! Op deze manier krijgen je hormonen de kans om te resetten. Je lichaam wordt weer insuline-gevoelig en je voedsel wordt weer op de goede manier verwerkt waardoor jij weer af zult vallen.

detox en ontgiften

Delen:

Laat een reactie achter